[5.5. Igualtat en la diferència]

Edat: 14-15 anys

Lectures: 0

Duració: 45min

Videos: 2

Valorar les persones i tenir-ne cura.

  • Entendre que l’ésser humà ocupa un lloc únic entre els éssers vius i que totes les cultures i religions l’han considerat com l’element més important de la creació.
  • Comprendre que totes les persones que conformen la societat humana tenen la mateixa dignitat i que no podem atorgar-la ni retirar-la, sinó només reconèixer-la i respectar-la.
  • Respectar i cuidar la vida dels altres, més enllà de tota circumstància (intel·ligència, sexe, edat, salut, ètnia…), reconeixent el seu valor absolut com a persona pel simple fet de ser-ho.
  • Descobrir la importància que té acompanyar els malalts, ajudar els que passen necessitat, defensar els febles, etc. i valorar la seva aportació a la societat.

Visualitzarem un vídeo per descobrir si en el nostre entorn existeixen situacions de manca d’equitat en la distribució i el reconeixement de la feina feta, segons si es tracta d’una dona o d’un home.

Adonar-nos que la dona pot integrar-se en el món laboral tot conciliant la seva vida personal, familiar i professional, però que, per aconseguir-ho, no només és necessari permetre’ls accedir als mateixos llocs de feina, sinó també ser conscients que

existeixen situacions injustes que s’han de reconèixer i canviar.

Video

https://drive.google.com/file/d/1p1b5yxDAb4Ba5UC9HYZEbTuWWUHncyHJ/view?pli=1