[3.2. Per què tractem diferent?]

Edat: 14-15 anys

Lectures: 1

Duració: 45min

Videos: 2

Valorar i estimar les persones pel que són, siguin quines siguin les seves idees, creences, raça o sexe, i tractar-les amb el respecte que mereix la seva dignitat. Aprendre a ser crítics davant les diferents situacions de discriminació –també de discriminació de la dona a la nostra societat- i a resoldre-les.

  • Veure que les persones cal estimar-les i respectar-les pel simple fet de ser persones.
  • No condicionar el tracte que tenim amb una persona per les seves idees, la raça, la condició econòmica, els costums, etc.
  • Comprendre que darrera de qualsevol tipus de discriminació hi ha un atac a la dignitat de la persona.
  • Fer especial èmfasi en la discriminació de la dona tant a casa nostra com en països o cultures diferents.

L’objectiu d’aquesta activitat és reconèixer la dignitat dels altres independentment de les seves circumstàncies personals, socials, físiques, econòmiques, etc.

En aquests moments i sempre ens envaeix la por davant el que veiem com a diferent al que nosaltres considerem normal. Per tant, cal aprendre a no tenir por de la diferència i saber comprendre d’on prové.

La nostra prioritat ha de ser valorar i estimar les persones, “sense cap distinció de raça, color, sexe, llengua, religió, opinió política o de qualsevol altra mena, origen nacional o social, posició econòmica, naixement o qualsevol altra condició” (Declaració Universal dels Drets Humans).